De boerenkapel was aanwezig bij de opening.
De boerenkapel was aanwezig bij de opening. Foto: Mitzi Venus

Zevende Open Monumenten Dag voor de FSS

Actueel 233 keer gelezen

Spijkenisse - De Federatie Spijkenisse Samen (FSS) heeft afgelopen zaterdag voor de zevende keer deelgenomen aan de Open Monumenten Dag. Ondanks de regen in de ochtend, was het toch nog een geslaagde dag.

De FSS probeerde met het programma aan te sluiten op het thema boeren, burgers en buitenlui. Bij de opening was er een optreden van de boerenkapel De Helletrotters.

De gehele dag kon er genoten worden van optredens van carnavalgroep People Choice, Halgan met de traditionele dans uit Somalië en ook de Filipijnse vereniging die een traditionele dansuitvoering bracht. Er was een geweldige Afrikaanse workshop van dans en zang van Jumbo uit Nijmegen, met twee percussionisten en danseres/zangeres. Ook werd de officiële klompendans uit Volendam getoond door De Bokkerder Dansgroep uit West Friesland met zes dansparen en twee accordeonisten in hun prachtige klederdracht.

Tussen de optredens door werd de poco poco gedanst, een Indische vorm van line dance. Ook konden bij de kramen hapjes geproefd worden uit het land van herkomst.

Ook konden bezoekers van het plein schaken op het gigantische schaakbord van de Schaakvereniging en 's middags sloot ook HSV Spikes aan bij de activiteiten.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant