Afbeelding
Foto: PR

PCB De Aanwas bestaat 50 jaar

Actueel 879 keer gelezen

Zuidland - PCB De Aanwas, basisschool aan de Dr. W. Dreesstraat 25 in Zuidland, bestaat dit jaar op de kop af 50 jaar. Een halve eeuw geleden werd de basis gelegd voor een christelijke school waar het omzien naar elkaar belangrijk wordt gevonden. Het jubileum wordt vanmiddag op feestelijke wijze gevierd met Circus Tadaa!  

Klokslag 10.00 uur gaf schooldirecteur Anoek Misker het startsein voor wat belooft een spetterende dag te worden. Alle leerlingen maken eerst kennis met de spectaculaire wereld van het circus. Ze gaan onder andere ballopen, koordansen, jongleren, eenwielfietsen, zwaaien aan de trapeze en acrobatieken. De dag zal worden afgesloten met een circusvoorstelling van 14.00 – 15.00 uur waar alle leerlingen verkleed en geschminkt in meespelen. Komt dat zien!

50 jaar geslaagd onderwijs!
50 Jaar na de oprichting, is de school uitgegroeid tot een school waar de lessen qua niveau en hoeveelheid zijn afgestemd op de verschillen tussen kinderen. Ook wordt er volop aandacht besteed aan creatieve werkvormen en vormingslessen (met medewerking van het Kunstgebouw). 'De leerlingen krijgen anno 2017 vaak te maken met andere culturen, horen en zien meer door nieuwe media. We leren onze kinderen hiermee om te gaan. Zo leren de kinderen de Engelse taal vanaf groep 1. Ook krijgen de leerlingen verschillende lessen op een chromebook of Ipad aangeboden. Door het aanbieden van deze '21st century skills', zorgen we ervoor dat de kinderen worden voorbereid op de huidige maatschappij. Wat niet is veranderd is de zo herkenbare sfeer. Veel kinderen van toen, zijn de ouders van nu en zij herkennen hun schooltje nog steeds', aldus een trotse Misker.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant