Afbeelding
Foto: stock

Terras openingstijden in het centrum verruimd

Actueel 181 keer gelezen

Met onmiddellijke ingang worden de openingstijden van de terrassen in het centrum verruimd. Bij wijze van proef mogen de terrassen in het weekeinde twee uur langer open blijven tot 03.00 uur.

Aan de ondernemers is gevraagd de omwonenden van dit besluit in kennis te stellen. De proef duurt tot 1 oktober 2017 en komt voort uit een aangenomen motie in de gemeenteraad van Nissewaard om de openingstijden te verlengen. Ook de horecaondernemers hebben de gemeente verzocht om ruimere openingstijden van de terrassen.

Tijdens de proefperiode zal de gemeente de ruimere sluitingstijden en de gevolgen daarvan nauwgezet volgen. Mocht bij een ondernemer sprake zijn van structurele overlast, kan de gemeente ingrijpen door bij die ondernemer de ontheffing in te trekken. De proef wordt gehouden om te bekijken of de verlenging van terrastijden bijdraagt aan een gastvrij en belevingsvol centrum waarbij het woonklimaat voldoende is gewaarborgd. In het najaar wordt bekeken of de proef kan worden omgezet in structureel beleid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant