Afbeelding
Foto: stock

Verkeersinfarct in Spijkenisse

Actueel 492 keer gelezen

Spijkenisse – Ondanks gedegen planning, voorbereiding en voorlichting zorgen de werkzaamheden aan het Baljuwplein die het afgelopen weekend begonnen ervoor dat het verkeer door, in en uit Spijkenisse maandagmiddag in de spits volledig vast liep. Dinsdagmorgen is een spoedoverleg gehouden om te kijken of er verbetermaatregelen mogelijk zijn.

Omdat de schoolvakanties eind vorige week begonnen, zijn de tot en met 20 augustus durende wegwerkzaamheden voor deze periode ingepland. Gehoopt werd dat door het lagere verkeersaanbod de files en vertragingen mee zouden vallen. Maandagmorgen viel de hinder inderdaad nog mee maar 's middags ging het toch nog mis. Dit mede omdat de Spijkenisserbrug twee keer kort achter elkaar omhoog ging.

De gemeente Nissewaard had vertraging voorzien en samen met wegbeheerder provincie Zuid-Holland omleidingsroutes opgesteld om zo het verkeer zoveel mogelijk te spreiden. Het verkeer vanaf de Baljuwlaan en de aanliggende wijken richting de Groene Kruisweg wordt omgeleid via de Schenkelweg/Heemraadlaan. Het verkeer dat vanaf het Baljuwplein de wijk in gaat, rijdt via de Hekelingsweg. Ook worden verkeersregelaars ingezet. De kaart met omleidingsroutes voor diverse richtingen en verdere informatie is te vinden op www.zuid-holland.nl/N493 onder het kopje Groene Kruisweg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant