Kinderen mochten onder andere honing 'oogsten'.
Kinderen mochten onder andere honing 'oogsten'. Foto: René Bakker

Bijendag op De Trotse Pauw

Actueel 471 keer gelezen

Spijkenisse – Vandaag, tijdens de landelijke 'open imkerijen dag', werd op kinderboerderij De Trotse Pauw de jaarlijkse Bijendag georganiseerd. Er viel van alles te zien, leren en vooral doen over en met bijen en honing.

De deuren van de bijenstal op de kinderboerderij stonden wijd open en imkers en vrijwilligers van De Trotse Pauw vertelden over bijen en hielpen bij allerlei activiteiten. Belangstellenden konden met een imkerkap op een kijkje nemen in een bijenkast in de boomgaard en ondertussen luisteren naar de deskundige uitleg van de imker.

In de bijenstal in de boerderij zelf, viel op informatieborden onder andere te zien en te lezen wat bijen doen, wat darren, koningin, larven en werksters zijn, hoe de eitjes worden gelegd en nog veel meer. Ook was er voor kinderen een bijentest, waarbij de zojuist opgedane kennis kon worden ingevuld. In de bijenstal  konden ook waskaarsjes worden gemaakt, honing worden 'geoogst' en 'geslingerd' en spelletjes worden gedaan. Hoewel de schoolvakanties afgelopen vrijdag begonnen, kwamen in de loop van de middag toch heel veel kinderen en andere bezoekers een kijkje nemen op De Trotse Pauw in het Centrumpark van Spijkenisse.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant