Foto: René Bakker
Foto: René Bakker Foto: Rene Bakker

AVO Spijkenisse wordt gesloten voor ingebruikname

Actueel 778 keer gelezen

Spijkenisse - De totale capaciteit voor de centrale opvang van asielzoekers wordt dit jaar teruggebracht naar 31.000 beschikbare opvangplaatsen. Dit is nodig omdat het aantal asielzoekers in Nederland fors is afgenomen.

Het COA (Centraal Orgaan opvang asielzoekers) heeft vorige week bekend gemaakt dat er 61 opvanglocaties open blijven en 45 locaties gesloten worden of al gesloten zijn. De locatie in Spijkenisse wordt gesloten, zonder ooit in gebruik genomen te zijn.

De VVD heeft het college inmiddels om opheldering gevraagd. 'Er is door Nissewaard veel tijd en energie gestoken in het mogelijk maken van deze opvang, die voor de VVD bespreekbaar was, gezien de moeilijke situatie toen. Nu de stroom vluchtelingen veel kleiner is, is de noodzaak voor opvang in Nederland dus veel minder. Wij gaan er dan ook vanuit dat er vanuit de gemeente geen initiatieven worden genomen deze locatie weer onder de aandacht te brengen', stelt raadslid Angelique Twisker. De VVD wil tevens weten of het Rijk de gemaakte kosten al heeft vergoed, zodat het boek AVO dicht kan.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant