Arie den Hartog, die in 1967 de Amstel Gold Race won, zal het startschot lossen bij de Oranje Fietstocht.
Arie den Hartog, die in 1967 de Amstel Gold Race won, zal het startschot lossen bij de Oranje Fietstocht. Foto: Gert Jan Zevenbergen

Wielerprominenten in Oranje fietstocht Voorne-Putten

Actueel 429 keer gelezen

Zuidland- De Oranjevereniging Zuidland organiseert op zaterdag 29 april een Oranje Fietstocht.

Koning Willem-Alexander wordt op donderdag 27 april 50 jaar en het was ook precies 50 jaar geleden dat de Zuidlandse wielerlegende Arie den Hartog de Amstel Gold Race won.

Deko Bikesport uit Zuidland, 36 Cycling en Oranjevereniging Zuidland organiseren naar aanleiding van dit "jubileum" de fietstocht over het eiland Voorne-Putten. De route van circa 55 kilometer zal de toerrijders langs alle uithoeken van het eiland brengen.

Arie den Hartog, onder meer de grote assistent van vijfvoudig Tour de Francewinnaar Jacques Anquetil komt over uit Zuid-Limburg om het startschot te lossen. De bijna 76-jarige geboren Zuidlander, die zijn rijke wielercarrière in Zuidland begon tijdens een Dikke Bandenrace, zal bovendien ook meerijden over het eiland. Het peloton zal verder worden begeleidt door onder anderen veelvuldig kampioen van Nederland, Maarten den Bakker. Eén van de opgepoetste oude fietsen van Arie den Hartog is te bewonderen in de winkel van Leo van der Velden, Deko Bikesport in Zuidland. De start op zaterdag 29 april aan de Breestraat in Zuidland is om 13.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant