Fotografie: René Bakker
Fotografie: René Bakker

Koninklijke onderscheiding voor Tineke Berkenpas

Actueel 417 keer gelezen

Geervliet - Tineke Berkenpas heeft vandaag een Koninklijke onderscheiding gekregen uit handen van burgemeester Mirjam Salet.

Mevrouw Berkenpas was 1980 tot 1986 raadslid van D'66 voor de toenmalige gemeente Geervliet. Daarna was zij van 1986 tot 2013 steunfractielid voor de toenmalige gemeente Bernisse.

Sinds 1989 is mevrouw Berkenpas vrijwilligster bij de Stichting Gezamenlijke sozen van Bernisse. De Stichting is in 1989 opgericht en iedere jaar worden er twee gezellige middagen voor alle ouderen georganiseerd. Sinds november 2004 is zij bestuurslid en vanaf 2006 voorzitter/penningmeester.

Van 1997 tot 2005 was zij vrijwilliger bij zorghotel Hannie Dekhuyzen van Humanitas. Zij hielp daar met diverse werkzaamheden, waaronder koken met de bewoners.

Vanaf 2000 was ze voorzitter van de bejaardensoos in de Haveling. Voor de senioren maakte zij altijd tijd; een middag op pad, ziekenbezoek, huwelijksfeesten en begrafenissen.

Van 2005 tot 2013 was mevrouw Berkenpas ook actief voor de Stichting Geervlietse Kernactiviteiten (SGKa). Samen met andere verenigingen en stichtingen heeft ze Sociaal Cultureel Centrum De Haveling weten te behouden. De voormalige gemeente Bernisse had plannen om het pand te slopen en te vervangen door een zorgcentrum. In 2007 is een stichting opgericht die o.a. De Haveling zelfstandig beheert en exploiteert.

Mevrouw Berkenpas was lid van de kantinecommissie van de SGKa en heeft haar Sociale Hygiëneverklaring ter beschikking gesteld om aan de wettelijke verplichtingen met betrekking tot kantinezaken te kunnen voldoen. Vooral in de beginperiode is zij van grote waarde geweest als horeca-expert bij grote evenementen zoals Sinterklaas, Koninginnedagen en toernooien.

Verder heeft zij tot haar ziekte wekelijks als vrijwilliger bardiensten verricht.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Uit de krant