Het enthousiaste team vrijwilligers helpt u bij uw belastingaangifte. Foto: René Bakker.
Het enthousiaste team vrijwilligers helpt u bij uw belastingaangifte. Foto: René Bakker.

Belastingwinkel 2017 voor gratis hulp bij aangifte van start

Actueel 1.179 keer gelezen

Spijkenisse – Vanavond was wethouder Van der Schaaf aanwezig bij de aftrap van de Belastingwinkel 2017. Voor het derde achtereenvolgende jaar kunnen inwoners van  Nissewaard hulp krijgen bij hun belastingaangifte door vrijwilligers van de stichting Belasting Winkel Regio Rijnmond (SBRR).

Studenten fiscaal recht van de Erasmus Universiteit en Hogeschool Rotterdam zijn vanaf 19 januari wekelijks op donderdagavond tussen 17.00 en 20.15 uur in bibliotheek De Boekenberg aanwezig om inwoners met een laag inkomen, laag opleidingsniveau en/of weinig digitale vaardigheden te helpen bij het invullen van hun belastingaangifte. De studenten helpen niet alleen bij de aangifte maar zoeken ook voor u uit voor welke toeslagen u in aanmerking komt en bieden bovendien hulp op het gebied van gemeentelijke belastingen.

Het initiatief voorziet duidelijk in een behoefte. In het eerste jaar van de Belastingwinkel werd bij 150 aangiftes geholpen. Vorig jaar waren dit er al 300 en dit jaar wordt wederom een verdubbeling verwacht van het aantal mensen die van de gratis aangiftehulp gebruik gaat maken. 'De reacties zijn enthousiast', vertelt Vincent van Drunen, voorzitter van de stichting. 'Mensen weten ons steeds beter te vinden. Het mes snijdt bovendien aan twee kanten. Wij vinden het leuk om te doen en brengen onze studie in praktijk. De mensen die hier komen worden goed geholpen en voelen zich gehoord. Wij maken zijn goed op de hoogte van belastingregels en veranderingen en maken het voor mensen makkelijker.'

Nieuw dit jaar is dat de studenten ook langs gaan bij enkele verzorgingshuizen in Nissewaard en zo ook de bewoners daarvan van belastingadvies kunnen voorzien. Bij de aangiftes wordt gewerkt met het computerprogramma 'Fiscaal Gemak'. SBRR wordt gesponsord door verschillende bedrijven die onder andere laptops en andere benodigdheden aan de studenten ter beschikking stellen, zodat u gratis kan worden geholpen. De ruimte wordt ter beschikking gesteld door De Boekenberg. Het is wenselijk om vooraf een afspraak te maken op www.sbrr-helpt.nl maar zonder afspraak wordt u ook geholpen. Ook alle andere informatie over SBRR is op deze website te vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant