Leerlingen konden hun Chinees oefenen.
Leerlingen konden hun Chinees oefenen.

Leerlingen De Ring spreken Chinees met Chinese student

Actueel 181 keer gelezen

Spijkenisse - Op 20 december bracht Tzu- Yi Lin, een 16- jarige exchange student, een bezoek aan de leerlingen van de tweede klas van De Ring van Putten die het schoolvak Chinese taal en Cultuur volgen.

Zij gaf een presentatie over Taiwan, waar zij vandaan komt, waarin zij heel leuk vertelde over de verschillen en overeenkomsten tussen Nederland en Taiwan. Ook vertelde ze over de lokale gerechten en feestdagen.

Native speaker
Daarna stelde de leerlingen in het Chinees een vraag aan Tzu- Yi, wat heel spannend was want het was de eerste keer dat zij met een 'native-speaker' in het Chinees spraken. Gelukkig verstond Tzu- Yi de vragen en er ontstond een mooie culturele en taalkundige uitwisseling!

Even bijpraten
Met Yuki Chen, een leerling uit de tweede klas, sprak Tzu- Yi voor het eerst sinds maanden weer uitgebreid Chinees. Daar genoot zij van en de leerlingen ook, wel werd duidelijk dat ze nog wel even moeten oefenen voor ze zover zijn.

Chinees Nieuwjaar
Omdat het een geslaagde middag was, heeft De Ring van Putten Tzu-Yi uitgenodigd om in januari terug te komen om met de klas Chinees Nieuwjaar te vieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant