60 jaar na het jawoord kreeg het paar de burgemeester op bezoek. Foto: Anita Tempelman.
60 jaar na het jawoord kreeg het paar de burgemeester op bezoek. Foto: Anita Tempelman.

Een liefdesnest op de ‘duiventil’

Actueel 255 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen feliciteerde burgemeester Salet diamanten bruidspaar Visser-de Jong. Het paar gaf elkaar 60 jaar geleden het jawoord in het stadhuis van Rotterdam. Het huwelijksjubileum werd gisteren op de trouwdatum, met kinderen, kleinkind en verdere familie met een gezellig etentje gevierd.

Hoewel ze op de mulo in de Zwartewaalstraat in Rotterdam-Zuid bij elkaar in de klas zaten, kenden Jaap Visser en Miep de Jong elkaar nauwelijks en was er zeker nog geen sprake van verliefdheid tussen de twee. Pas nadat ze beiden al van school waren en Miep met vriendin Sarie en Jaap met vriend Herman op een zaterdagavond gingen wandelen op de Boergoensevliet zagen ze elkaar weer. Het stel raakte aan de praat en de vonk sloeg over. Ook Sarie en Herman kregen verkering en trouwden later met elkaar. 'Zo ging dat in die tijd,' aldus Jaap. 'Het was de plek waar je elkaar ontmoette op 'sieravond' zoals we dat noemden, toen was er geen disco of iets dergelijks', vult Miep aan.

Na zeven jaar verkering werd er getrouwd. Aan een huis was nauwelijks te komen in die tijd, maar Jaap en Miep hadden het geluk om via via een zolderkamer aan de Doklaan, boven de Maastunnel, te kunnen betrekken. 'Drie trappen op en met maar één rond zolderraam. We noemde het onze duiventil', vertelt Miep.

Hoe het paar in Spijkenisse terecht kwam, meneer Visser gemeenteraadslid en wethouder werd en het Miep en Jaap in zestig jaar huwelijk verging, leest u volgende week in Groot Nissewaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant