Dubbel feest bij echtpaar Jansen. Foto: Henk van Merriënboer.
Dubbel feest bij echtpaar Jansen. Foto: Henk van Merriënboer.

Van knipbeurt tot huwelijk

Actueel 619 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag vieren Louis Jansen en Annie Dorchain het feit,dat zij elkaar 60 jaar geleden het Jawoord gaven. Burgemeester Mirjam Salet kwam het bruidspaar hiermee van harte feliciteren. Naast dit heugelijke feit is de dag nog meer bijzonder, omdat vandaag ook één van de kleinkinderen jarig is.

Dat zij elkaar rond 1952 tegen kwamen in Rotterdam Zuid was geen toeval. Zowel de vader van Louis als de vader van Annie werkten bij hetzelfde bedrijf, Constructiewerkplaatsen en Machinefabriek Braat N.V., aan de Maashaven. Daarnaast was het zo, dat de vader van Annie ook kapper was in die tijd. Voor een knipbeurt kon je bij hem thuis terecht in de Lavendelstraat in Rotterdam Zuid. Omdat Louis in de Narcissenstraat woonde was het logisch dat hij bij de vader van Annie zijn haar liet knippen.

We kunnen het een keer proberen
Louis gaf zijn ogen goed de kost. Al snel liet hij, tijdens de knipbeurten, een oogje vallen op Annie. Zij maakte grote indruk op Louis. 'Ik heb toen eerst de vader van Annie gevraagd of ik zijn dochter mee uit mocht nemen. Hij zei vervolgens dat ik dat maar zelf aan haar moest vragen. Dat heb ik toen gedaan', aldus Louis. 

Vervolgens sprak hij Annie aan met de gevleugelde woorden: 'We kunnen het wel een keer proberen!' 'Dat was voor Annie voldoende, want die was ook wel gecharmeerd van Louis. 'Ik had hem ook al langer op het oog, maar er was enige concurrentie van mijn zus', voegde Annie toe.

Wilt u meer weten, lees volgende week de papieren editie van Groot Nissewaard.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant