De bewoners van Siloam kregen extra aandacht.
De bewoners van Siloam kregen extra aandacht.

Jaarlijkse Doedag Charles de Foucauld Mavo

Actueel 347 keer gelezen

Afgelopen week is de jaarlijkse Doedag van de Charles de Foucauld Mavo geweest.

Leerlingen van leerjaar 1 hebben een actieve dag beleefd in het Archeon, waar zij het verleden konden beleven om het heden beter te kunnen begrijpen

.De tweede klassers hebben de bewoners van Wooncentrum Siloam in Hoogvliet weer een onvergetelijke dag bezorgd. Samen met de bewoners werden allerlei activiteiten gedaan: schilderen en boetseren, nagels lakken en opmaken, WII- sport, jeu d`boule en diverse bordspelletjes. Ook ging men met de bewoners een wandeling maken, met of zonder rolstoel. Bij de lunch werd er geassisteerd door de leerlingen met het klaar maken en het bedienen en aan tafel werden leuke verhalen uitgewisseld.

De derdejaars leerlingen zijn naar Diergaarde Blijdorp geweest voor de bio-excursie. Het gedrag van de dieren werd bestudeerd, een leuk en leerzaam uitje.

De examenleerlingen hebben zich ingezet voor een zelf gekozen goed doel in hun directe omgeving, waarbij het "iets over hebben voor een ander" centraal stond! Er werden allerlei activiteiten gedaan, zoals de huishouding en boodschappen doen van/voor een bejaarde in de buurt; enkele leerlingen hadden even snel een honden-uitlaat-dienst opgezet; op school werd de tuin opgeknapt; een paard van een zieke berijdster werd verzorgd en nog veel meer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant