Bea van Golen werd door de jury uitgeroepen tot winnaar. Foto: René Bakker.
Bea van Golen werd door de jury uitgeroepen tot winnaar. Foto: René Bakker.

Expositie en kunstprijs ‘Groen Nissewaard’

Actueel 708 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag opende wethouder Hamerslag bij galerie RAR de expositie 'LAND, LICHT, LUCHT, WATER'. De expositie waarbij 20 kunstenaars uit verschillende delen van het land hun werk tonen is georganiseerd om de eenjarige fusie van Spijkenisse en Bernisse tot Nissewaard te vieren.

Aan de expositie was tevens de wedstrijd 'Groen Nissewaard' verbonden, waarbij de opdracht aan de deelnemers was zich te laten inspireren door de schitterende natuur en het landschap in Nissewaard. De expositie is dan ook een ode geworden aan deze natuur, bestaande uit weidse vergezichten, mooie luchten, drassig land en het vele water, dat dit gebied rijk is. Bij een aantal deelnemers is het maakproces het belangrijkst geweest. Andere grepen terug naar geschiedkundige elementen in het landschap en de verstedelijking van de natuur. Er is zelfs een deelnemer die sieraden heeft gemaakt met natuurlijke materialen gevonden in Nissewaard.

Horizon
De jurering van de ingezonden stukken werd gedaan door juryvoorzitter Marleen van Arendonk en Marilou Galdermans, beiden beeldend kunstenaar en docent aan de Willem de Kooning Academie, natuurwandelaar Hans Hartman en beeldend kunstenaar Sacha Zuidam. Bea van Golen werd door de jury uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd. Zij maakte twee lange smalle uitsneden van foto's die lijken op superrealistisch geschilderde panelen, met de titel 'Horizon'. Bij het maken van de kunstwerken stelde ze zich de vraag hoe smal je kunt gaan zonder de weidsheid van het landschap te verliezen. Volgens de jury een zeer geslaagde eigen hedendaagse interpretatie van Nissewaard. Alle deelnemende kunstenaars ontvingen uit handen van de wethouder een pakket met daarin natuurproducten uit Nissewaard van zorgboerderij Moed en Vertrouwen en wijndomein De Vier Ambachten.

Expositie t/m 1 oktober
De expositie in galerie RAR aan het Noordeinde 7 in Spijkenisse is te zien tot en met 1 oktober op woensdag tot en met vrijdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 12.00 tot 16.30 uur. Meer informatie over de deelnemers en hun achtergronden kunt u vinden op www.regioartrijnmond.nl bij 'Kunstprijs Groen Nissewaard'. Naast de opening van de expositie en uitreiking van de kunstprijs werd buiten op het Noordeinde de jaarlijkse kunstmarkt georganiseerd en werden in het cachot achter RAR demonstraties papierscheppen gegeven, door kunstenaar Elise Kopper. Zaterdag 18 september wordt in galerie RAR de LiteRAR georganiseerd. Aanvangstijd: 14.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant