Foto: René Bakker.
Foto: René Bakker.

Protest tegen nieuwe ontslagen

Actueel 143 keer gelezen

Spijkenisse - Begin dit jaar vond het eerste protest plaats tegen de destijds aangekondigde ontslagen in het Spijkenisse Medisch Centrum. Willem Heijdacker sr sprak toen niet alleen het personeel bemoedigend toe, maar richtte zich ook tot bestuurder Verveer met het verzoek om te voorkomen dat het de verkeerde kant op ging met het ziekenhuis dat belangrijk is voor inwoners van Voorne-Putten.

Het ziekenhuis richt zich op de planbare (poli's en behandelingen die niet acuut zijn) en niet complexe zorg (zonder groot risico). Dat houdt in dat o.a. de kraamafdeling verdwenen is uit het ziekenhuis en steeds meer worden de zorgtaken uitgehold. Met het verdwijnen van de huisartsenpost in Hellevoetsluis is voor veel inwoners alle begrip voor de bezuinigingen in de zorg verdwenen. Het kan toch niet zo zijn dat je straks naar Rotterdam moet, enkel omdat het ziekenhuis in Spijkenisse ondanks alle maatregelen toch failliet is gegaan. In voorgaande jaren kwamen er 150.000 patiënten in het ziekenhuis, nu nog maar 40.000. Een nieuw miljoenverlies is dan ook geen verrassing.

Vanmiddag stonden er ca. 40 actievoerders bij de hoofdingang van het ziekenhuis om opnieuw hun zorg uit te spreken over de ontwikkelingen in het ziekenhuis en om de medewerkers een hart onder de riem te steken. De medewerkers zelf lieten zich niet zien. Heijdacker sprak daarom buiten via een microfoon het personeel toe en de directie. De teksten overhandigde hij later aan de directiewoordvoerder.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant