V&D is de zoveelste keten die in de financiële problemen zit.
V&D is de zoveelste keten die in de financiële problemen zit.

V&D verkrijgt uitstel van betaling

Actueel 43 keer gelezen

Amsterdam - De directie van V&D Group (V&D Warenhuizen en La Place) heeft gisteren met goedkeuring van de Raad van Commissarissen uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank in Amsterdam. De rechtbank heeft het gevraagde uitstel van betaling verleend en mr. Kees van de Meent en mr. Hanneke De Coninck-Smolders tot bewindvoerders aangesteld.

Nadat de V&D Group eerder dit jaar dreigde te bezwijken onder hoge loon- en huurkosten, voerde de nieuwe directie een omvangrijke herstructureringsoperatie door. Afspraken met vakbonden, verhuurders en leveranciers leidden tot een structurele kostenverlaging voor 2015 en daarna.          

De nieuwe strategie, winkelformule en assortiment zouden in het eerste kwartaal van 2016 in de vestigingen worden uitgerold.  De onderneming werd de afgelopen maanden geconfronteerd met een aantal incidenten en onvoorziene omstandigheden, waaronder de 'Indian Summer' in november en december.  Dit leidde tot een omzetval en liquiditeitstekort. De aandeelhouder en financier van de groep bleek helaas niet langer bereid, om deze liquiditeitsbehoefte af te dekken en de bestaande financiering te continueren.

Op basis hiervan heeft de directie de conclusie moeten trekken, dat de onderneming niet meer aan haar betalingsverplichtingen kan voldoen.  In de komende periode zullen alle vestigingen van V&D en La Place open blijven. Dit is van belang voor de schuldeisers en van groot belang om voortzetting van het bedrijf of onderdelen daarvan zo kansrijk mogelijk te laten zijn. (Alleen de webshop wordt tot nader order gesloten. )

Uit de krant