Wel of niet gedronken?
Wel of niet gedronken?

100% BOB tijdens Spijkenisse Festival 2015

Actueel 73 keer gelezen

Spijkenisse - Afgelopen vrijdag aren bij het Spijkenisse Festival jongeren van stichting Responsible Young Drivers (RYD) aanwezig om bezoekers bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer. Met behulp van alcohol- en drugstesten zorgden zij ervoor dat de jonge feestgangers na hun feestavond ook weer veilig naar huis gingen.

Bij aankomst op het festivalterrein werden bezoekers benaderd met de vraag wie van hen die avond nog moest rijden. Bestuurders onder hen kregen vervolgens een speciaal polsbandje en met hen werd de afspraak gemaakt om geen alcohol en drugs te nuttigen, zodat zij zichzelf en eventuele passagiers ook weer veilig naar huis konden rijden. Op het moment dat de jonge bestuurders weer naar huis gingen, werden zij opnieuw aangesproken door het RYD-team. Dit keer met de vraag om een alcohol- en drugstest af te nemen. Wanneer hieruit bleek dat zij inderdaad 100% nuchter waren gebleven, werden ze beloond met een leuke gadget. Voor 'overtreders' is met behulp van het RYD-team een oplossing gevonden met vervangend vervoer.  

RYD voert deze bewustmakingscampagne uit in samenwerking met de organisatie van het Spijkenisse Festival en in opdracht van het ROV-ZH. Samen hopen zij op deze manier het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren terug te dringen. Een verkeersongeval is namelijk de meest voorkomende doodsoorzaak onder jongeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant