Afbeelding

Olifant Joep gaat uit logeren in de Boekenberg!

Actueel 117 keer gelezen

Spijkenisse - Van maandag 17 t/m zondag 23 augustus ontvangt de bibliotheek een wel heel bijzondere gast. Niemand minder dan olifant Joep van Villa Joep komt een weekje logeren in de Boekenberg. Het belooft een gezellige, drukke week te worden!

Joep hoeft zich niet te vervelen in deze laatste week van de zomervakantie, want er is voor hem een druk programma opgesteld. Naast dat de olifant helpt in de bibliotheek met het goed zetten van de boeken en het helpen van klanten gaat hij ook op pad. Zo bezoekt Joep op woensdagmiddag 19 augustus het Zomerplein op het Marktplein, waar hij spannende, leuke en grappige verhalen over olifanten zal voorlezen. Voor kinderen is dan de mogelijkheid om met Joep op de foto te gaan. Op zaterdag 22 augustus komt u Joep tegen op de Spijkenisser weekmarkt. Als afsluiting van de logeerpartij reist Joep op zondag 23 augustus af naar het Spijkenisse Festival. Daar deelt hij het nieuwe activiteitenprogramma uit van de Boekenberg. Voor kinderen de laatste kans om Joep nog even te aaien voordat hij naar zijn volgende logeeradres gaat!

Goed om te weten is dat u ook een eigen exemplaar van olifant Joep kunt kopen. De knuffels zijn tijdens de service-uren van de bibliotheek verkrijgbaar bij de klantenservice en kosten € 9,95 per stuk. Ook tijdens de weekmarkt (op zaterdag) kunt u een olifant kopen. Het geld komt ten goede aan het fonds Villa Joep.

Het fonds zet zich in tegen neuroblastoom kinderkanker. Villa Joep is opgericht door de ouders van Joep. Zij verloren hun zoontje aan deze vreselijke ziekte. De grote olifant van Villa Joep is op een veiling van de benefietavond van de Rotary Club Hellevoetsluis door De Ruiter & Co en Move On gezamenlijk gekocht met de belofte een leuke campagne te organiseren. De campagne 'olifant uit logeren' werd in oktober gelanceerd en de grote olifant heeft sindsdien al vele mooie plekken van Nederland gezien; hij reisde van Spijkenisse naar Schiedam, naar Gouda, was op bezoek bij Eurosport, sliep even bij Wijers Slaapcomfort, kreeg zwemles, deed wat aannemerservaring op bij Dick Klok, kreeg volleyballes bij VollinGo en werd vertroetelt op 't Akcent.

De avonturen van Joep in de Boekenberg zijn te volgen via Facebook (www.facebook.com/deboekenberg) en Twitter (www.twitter.com/boekenberg).

Uit de krant

Uit de krant