Afbeelding

Het wordt écht heet, Hitteplan RIVM in werking

Actueel 48 keer gelezen

Regio - Nederland maakt zich op voor een hittegolf. Vanaf morgen lopen de temperaturen snel op tot een hoogtepunt zaterdag: er wordt zelfs voorspeld dat de 40 graden kan worden gehaald. Het Nationaal Hitteplan van Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat gezondheidsproblemen bij kwetsbare groepen moet beperken als het erg warm wordt, gaat dinsdag in.

Het hitteplan wordt in werking gesteld zodra voor ten minste vier achtereenvolgende dagen een maximumtemperatuur boven de 27 graden wordt verwacht. Dat is nu het geval. Ouderen, mensen in zorginstellingen, chronisch zieken en mensen met overgewicht zijn extra kwetsbaar bij hoge temperaturen.

Het RIVM adviseert in het plan onder meer om voldoende water te drinken, dunne kleding te dragen, lichamelijke inspanning 's middags (op het heetst van de dag) te beperken en in de schaduw te blijven. Airconditioning, zonwering en ventilatoren zijn geschikt om te voorkomen dat het te warm wordt in huis. Op Hitteplan leest u meer over het Hitteplan van RIVM.

Uit de krant