De Ruwaard van Putten groep kan terugzien op een geslaagd jubileumjaar.
De Ruwaard van Putten groep kan terugzien op een geslaagd jubileumjaar.

Gouden scouting-feest bij Ruwaard van Puttengroep

Actueel 21 keer gelezen

Spijkenisse – Er was veel belangstelling van leden, ouders en oud-leden voor de afsluitingsdag en reünie die Scouting Ruwaard van Putten afgelopen zaterdag in het Hartelpark hield in het kader van hun gouden scouting-feest.

Het feest begon met een spelprogramma dat alles te maken had met scouting. Pionier tafel, vlag en versiering maken, tent opzetten, eten koken, vlot bouwen, varen en vuurtje maken. Een belangrijk element in een groep met verschillende leeftijdscategorieën was het samenwerken.

Reünie
Op de reunie kwamen leden van het allereerste begin, maar ook leden die pas gestopt zijn bij scouting. Ze kwamen om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen uit vervlogen tijden en foto's te bekijken. Het afgelopen jaar was een scouting jaar waarin verschillende jubileumactiviteiten werden georganiseerd door de vrijwilligers van scouting Ruwaard van Putten. Het startschot van het jubileumjaar werd gegeven door wethouder Dijkmans. Daarnaast stonden de groepsactiviteiten in het teken van het jubileum: de kookwedstrijden, oliebollentocht, Sint Joris, het groepsweekend in Baarn, de afsluitingsdag en de grote reünie van afgelopen zaterdag. Als herinnering kregen leden en oud leden een mok mee met 50 jaar Scouting Ruwaard van Putten.

Uit de krant