Groep 7 van de Paus Johannesschool zette zich in voor de droom van juf Kelly.
Groep 7 van de Paus Johannesschool zette zich in voor de droom van juf Kelly.

Juf keert onverrichter zake terug uit Nepal

do 30 apr 2015, 14:00 Actueel

Spijkenisse - Al maanden was Kelly van Diest, leerkracht op de Paus Johannesschool, bezig met de voorbereidingen van haar reis naar Nepal die afgelopen vrijdag begon. Naast een tweeweekse rondreis die zij voor haar en haar vader uitgestippeld had, zou zij zich in gaan zetten op een school en gehandicaptencentrum.

'Al heel lang had ik de droom om me als leerkracht en gedragsspecialist in te gaan zetten in een ontwikkelingsland. Ik legde contact met een schooltje in Nagarkot, een bergdorp ten oosten van de hoofdstad en daar werd enthousiast gereageerd op mijn vraag of zij behoefte hadden aan ondersteuning. Mijn doel was het delen van kennis en vaardigheden met de leerkrachten daar, zodat zij daarmee de ontwikkelingskansen van hun leerlingen kunnen vergroten'.

Inzamelingsactie
Kelly startte een inzamelingsactie om zoveel mogelijk werkmateriaal zoals potloden, gummen en schriften mee te nemen en een donatie te doen aan een gehandicapteninstituut. Toen haar leerlingen in groep 7 hoorden van haar reisplannen, besloten deze zelf een actie te starten. 'Wekenlang stond alles in het teken van Nepal', vertelt de 27 jarige leerkracht. 'De kinderen kwamen met het idee een rommelmarkt te houden. Ze schreven een plan van aanpak, benaderden zelf sponsors en verspreidden flyers.' Op woensdag 22 april werd het schoolplein aan de Galileilaan een heus marktterrein met naast allerlei tweedehands spullen een beautysalon, knutselhoek, eetkraam en springkussen. 'Ik ben vreselijk trots op de kinderen, ze hebben zich geweldig ingezet en zoveel betrokkenheid getoond. Met elkaar haalden ze het bedrag van €745,- op, een prachtige prestatie!' Met de €1000 die Kelly zelf inzamelde, staat er een voor Nepalese begrippen enorm bedrag klaar. De bestemming van dit bedrag en het plan van Kelly veranderde echter na de vernietigende aardbeving op zaterdag 25 april. Door een tussenlanding op Abu Dhabi hebben Kelly en haar vader de aardbeving in Nepal op enkele uren na gemist. Na 19 uur wachten op het vliegveld en veel onduidelijkheid en onzekerheid konden ze terugvliegen naar Amsterdam. 'Ik ben dankbaar dat wij wel een veilig huis en ongedeerde familie hebben om naar terug te vliegen, maar mijn gedachten zijn constant bij de mensen in Nepal die door deze vreselijke ramp getroffen zijn. Ik heb nog geen contact kunnen krijgen met de school, wel weet ik dat het dorp te maken heeft gehad met flinke naschokken en erg gevoelig ligt voor modderstromen. Ik kan alleen maar hopen dat de schade meevalt en de kinderen ongedeerd zijn'.

Nu afreizen naar Nepal geen optie is, hoopt ze begin volgend jaar het land te bezoeken tijdens haar onbetaalde verlof van een half jaar.

Uit de krant