Het was een lange rit van Bosnië naar Spijkenisse. Foto's: René Bakker.
Het was een lange rit van Bosnië naar Spijkenisse. Foto's: René Bakker.

Bosnische kinderen voor vakantie in Nissewaard

Actueel 191 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmiddag ontving burgemeester Salet 28 Bosnische kinderen en hun begeleiders, die voor een vakantie van twee weken naar Nissewaard komen. Na een lange busreis van 21 uur maakten ze in de hal van theater De Stoep kennis met hun gastgezinnen.

Stichting Kinderhulp Voorne-Putten
De vakantie is bedoeld voor kinderen die thuis leven onder slechte economische omstandigheden of het op een andere vlak moeilijk hebben. Al tweeëntwintig jaar, komen jaarlijks kinderen uit Bosnië naar Spijkenisse om even bij te komen en een onbezorgde tijd te hebben. Eerst onder de vlag van de organisatie Pax Christi en sinds acht jaar georganiseerd door de stichting Kinderhulp Voorne-Putten worden de kinderen twee aan twee ondergebracht in gastgezinnen die zich vooraf hebben aangemeld. Kinderhulp draait geheel op vrijwilligers en sponsoren.

Warm hart
Bij een oriëntatiebezoek in Bosnië werden in overleg met een coördinator ter plekke kinderen die het het meest nodig hebben uitgenodigd om naar Nederland te komen. Dit jaar zijn kinderen uit Sanskimost, Vrpolje en Starimajdan, een streek met 70% werkeloosheid, aan de beurt. Komende weken worden diverse uitstapjes, naar bijvoorbeeld  het strand of een speeltuin gemaakt, maar is er ook tijd om gewoon in het gastgezin door te brengen en even 'bij te tanken'. 'Een warm huis en een warm hart is alles wat wij aan de gastgezinnen vragen', vertelt organisator Margo Rijswijk. Samen met een heel stel andere vrijwilligers met net zo'n warm hart, zet zij zich in om de kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen. Wie meer wil weten over de stichting of misschien volgend jaar zelf gastgezin wil zijn, kan kijken op www.kinderhulpvoorneputten. Zaterdag 11 april vertrekt de bus weer naar Bosnië. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant