Containers worden volledig automatisch uitgeladen.
Containers worden volledig automatisch uitgeladen.

Eerste commerciële testschip voor RWG

Actueel 332 keer gelezen

Maasvlakte - Het laden en lossen van schepen die de terminals op de Tweede Maasvlakte aandoen gebeurt volledig automatisch. De kraanbestuurders zitten niet meer op de kranen, maar in een ruimte elders op de terminal. De terminals zijn op dit moment aan het oefenen met het lossen van containerschepen. Bij RWG is zaterdagavond het eerst commerciële testschip aangekomen. 

Start commerciële activiteiten
Dit eerste schip markeert de start van de commerciële activiteiten van RWG. De komende maanden zal de terminal regelmatig commerciële testschepen ontvangen. Dit weekend zijn er ruim 150 containers gelost; dat aantal zal verder toenemen naarmate het moment nadert dat RWG de eerste wekelijkse lijndienst verwelkomt.

Binnenvaartschip wordt niet gelost
Een deel van de containers is overgeladen op een binnenvaartschip. Dat schip is door medewerkers van de ECT terminal tot besmet verklaard en wordt niet gelost. De reden hiervoor is het conflict dat er is over de arbeidsvoorwaarden van RWG medewerkers.Vanavond vindt er spoedoverleg plaats om te proberen het conflict op te lossen. RWG staat open voor het gesprek met de vakorganisaties, maar  benadrukt daarbij dat de werkzaamheden op de kades uitgevoerd worden door partijen die onder een haven-cao werken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant