Afbeelding

Nieuwe reorganisatie ziekenhuis

Actueel 92 keer gelezen

Spijkenisse - Vlak voor de Kerst kreeg het personeel van het Spijkenisse Medisch Centrum te horen dat er een nieuwe reorganisatie komt, die mogelijk tientallen banen kost. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. Half januari moet duidelijk zijn wat er precies gaat gebeuren.

Tekort
In een gesprek met RTV Rijnmond laat bestuurder Martin Verweer weten dat het ziekenhuis een belangrijke taak heeft op Voorne-Putten. Niet alleen op het gebied van de zorgvoorzieningen, maar ook als werkgever. Hij geeft ook aan dat als er nu niet ingegrepen wordt, de gevolgen groter zullen zijn. Wordt er niks gedaan, dan heeft het ziekenhuis volgend jaar te maken met een tekort van ruim twee miljoen euro.

Aanpassen zorgprofiel
Het ziekenhuis heeft 62.000 bezoekers per jaar. Vooral de zorgvraag van ouderen met chronische klachten neemt toe, terwijl op andere afdelingen de zorgvraag afneemt.  Het ziekenhuis wil het profiel dusdanig aanpassen, dat het inspeelt op de zorgvraag in de regio. Daarbij wordt uitgegaan van zorg dichtbij als het kan en worden patiënten met complexere vragen doorgestuurd naar de grotere ziekenhuizen waarmee wordt samengewerkt. Op die manier wordt het voortbestaan van het ziekenhuis voor de langere termijn gewaarborgd.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant