Afbeelding

Voortbestaan RAR en ’t Oude Raadhuys in gevaar

Actueel 56 keer gelezen

Spijkenisse - De gemeente moet bezuinigen en zij denkt dat dat mogelijk is door de subsidie aan de RAR en ’t Oude Raadhuys stop te zetten en beide organisaties te verzelfstandigen. Onderdeel van de voorgestelde zelfstandigheid is de verkoop van het pand voor een laag bedrag, zodat de organisaties zonder subsidie zelfstandig kunnen worden. Overdracht van het pand betekent een extra verantwoordelijkheid voor de RAR. Een optie is ook om de huurprijs meer marktconform te maken.

Commercieel denken
De Kunstuitleen kan als commerciële activiteit worden opgevat, staat in de programmabegroting te lezen. Mogelijke consequenties van de bezuiniging zijn wellicht een prikkel om commerciëler te gaan denken en handelen en te werken aan een breder draagvlak onder kunstenaars.

Niet haalbaar
RAR en Stichting ’t Oude Raadhys zijn er echter van overtuigd dat de aanschaf en het onderhoud van het pand geen haalbare kaart is. ‘Daarbij voorzien wij dat door het missen van onze subsidie ons voortbestaan dermate in gevaar zal komen, dat beide organisaties binnen enkele jaren niet meer zullen bestaan’, houden zij college en raad voor.

Begrotingswijzing nodig
De begroting is inmiddels aangenomen door de gemeenteraad. Mochten de raadsleden van mening zijn dat de voorgestelde bezuiniging geen doorgang kan vinden, dan zal er een begrotingswijziging plaats moeten vinden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant