Afbeelding

Febrero, het lot van de Galgo’s

Actueel 1 keer gelezen

Spijkenisse - Op zondag 24 november organiseert DutchGalgoLobby haar tweede informatiedag in Spijkenisse. Het belooft een bijzondere dag te worden want DutchGalgoLobby toont op deze dag de Nederlandse première van de Spaanse film Febrero. Deze aansprekende film vertelt over het trieste lot van 50.000 Spaanse windhonden die jaarlijks in Spanje worden gemarteld, opgehangen of gedood.Irene Blanquez, de maakster van de film, is aanwezig om de film in het Engels te introduceren en na afloop eventuele vragen te beantwoorden.

Vergroten bewustwording
De Stichting DutchGalgoLobby heeft als doelstelling de Nederlandse- Europese- en Spaanse politiek te beïnvloeden om te bereiken dat bestaande wetgeving in Spanje wordt gehandhaafd en verbeterd. Ook probeert zij het maatschappelijk bewustzijn zowel in Spanje als in Nederland te vergroten.

Aanmelden
Bent u verbonden aan een stichting of heeft trekt u zich op andere wijze het lot van de Spaanse Galgo aan, dan kunt u zich voor deze dag aanmelden via info@dutchgalgolobby.org Let op! Het aantal plaatsen is beperkt.

Uit de krant