Foto: René Bakker
Foto: René Bakker

Uitleg over Wolvenpolder en Uitwaayer

Actueel 969 keer gelezen

Hekelingen - Donderdagavond werd tijdens een donateursavond van de Stichting Natuur en Landschap Voorne en Putten uitleg gegeven over de ontwikkeling van het in aanleg zijnde recreatie gebied de Uitwaayer, de Wolvenpolder die momenteel tot natuurgebied wordt omgevormd en de daarachter gelegen Willemspolder.

De gebieden liggen ingesloten tussen Maaswijk, Hekelingen, het Spui en de Berenplaat. Deltanatuur die het gebied voor de provincie ontwikkelt, informeerde de aanwezige belangstellenden over de natuurlijke inrichting van de Wolvenpolder. Het is de bedoeling om aan de Spuikant natte gebieden te realiseren. Het deel dat aan de Maaswijk grenst zal meer toegankelijker zijn dan het natte gebied. Daar komt onder andere een boomgaard en bloemen plukveld.

Kanoën en mountainbike
Een medewerkster van de gemeente Spijkenisse gaf uitleg over de recreatieve mogelijkheden die in de Uitwaayer gerealiseerd gaan worden. Zo  wordt onder andere een kreek, een BMX terrein, mountainbike routes en paardrijd route aangelegd en komt er ruimte om te kanoën. In de Willemspolder is ruimte gereserveerd voor de aanleg van een golfbaan. Zolang daar nog geen ontwikkelaar voor gevonden is blijft het grasveld. Ook de strook voor de verlengde A4 zuid blijft in het gebied ingepland. Omdat ook daarvan de ontwikkeling stil staat blijft het voorlopig zoals het nu is.

Organisator van de avond, de Stichting Natuur en Landschap Voorne en Putten zet zich in voor behoud en ontwikkeling van waardevolle landschappen. Zij houden zich onder andere bezig met educatie, beïnvloeding van het beleid en onderhoud van natuurterreinen zoals het knotten van wilgen. De stichting is altijd op zoek naar donateurs en vrijwilligers. U vindt hen op www.snlvp.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant