Afbeelding

MFC heet Rozenburcht

Actueel 91 keer gelezen

Rozenburg - Veel Rozenburgers gaven gehoor aan de oproep een naam te bedenken voor het gebouw aan de Zuidzijde waar over pakweg twee jaar gezwommen en gesport kan worden en waar ook verenigingen bij elkaar kunnen komen. Er waren drie criteria voor de nieuwe naam: de naam moet goed in het gehoor liggen, hij moet passen bij Rozenburg en hij moet passen bij de functies van het gebouw.

De jury had er een flinke klus aan. Geen van de ingezonden namen voldeed voldoende aan alle drie de criteria, maar na rijp beraad besloot de jury te kiezen voor een naam die door vier verschillende inzenders werd voorgedragen: De Rozenburcht

De inzenders hadden alle vier een prima motivatie, maar één ervan sprong eruit:'In een burcht voelen de mensen zich veilig, zij kunnen zich ontspannen. Zo ook in het MFC. Tevens is de naam van ons dorp erin verwerkt'. De cheque van € 100,– wordt binnenkort uitgereikt tijdens een feestelijke ontvangst in het deelgemeentehuis aan dhr. C.J. van ’t Schip, de indiener van deze motivatie. De overige inzenders ontvangen weliswaar geen cheque, maar worden wel in het zonnetje gezet en zijn straks ook eregast bij het slaan van de eerste paal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant