1365 kratten voor de noodvoorraad, een recordopbrengst.
1365 kratten voor de noodvoorraad, een recordopbrengst.

1365 kratten en geld voor Voedselbank

Actueel 76 keer gelezen

"En dat was echt nodig. Door de recessie maakt deze Voedselbank wekelijks ruim 660 pakketten voor cliënten. De aanvoer stagneert soms ook en dan willen we graag kunnen terugvallen op een noodvoorraad. Dat is met de supermarktactie op 14 en 15 december geweldig gelukt", aldus de Voedselbank Spijkenisse.

Grote tevredenheid dan ook bij de commissie. De commissie bedankt in eerste instantie de vele vrijwilligers die hielpen deze actie mogelijk te maken. “Ze zijn actief bij de supermarkten, het vervoer en het sorteren. De laatste jaren is ook het gebied uitgebreid en hebben we helpers in Brielle, Heenvliet, Spijkenisse en Zuidland. Dit jaar waren er ook mensen aanwezig in Oostvoorne en Rockanje. Zonder hen was er geen supermarktactie”. De inspanningen bleken, nadat alles was gesorteerd en geteld, niet voor niets te zijn geweest: 1.365 kratten konden aan de noodvoorraad worden toegevoegd. Ook werd nog € 1.580,00 aan giften ontvangen. Beiden een absoluut record. De activiteitencommissie bedankt daarom niet alleen de vrijwilligers, maar ook het gul gevende publiek.

De activiteitencommissie voorziet dat ook in 2013 supermarktacties nodig blijven. “Het ziet er namelijk niet naar uit dat het aantal cliënten zal gaan dalen. Daarom staat er voor 2013 in ieder geval in april en december weer zo'n actie gepland. De data moeten nog definitief worden vastgesteld”.

Wilt u zelf eens meehelpen bij zo'n actie. Bel gerust Marjo Janssen via 664081 of Bouwen Mooldijk via 662161. Zij kunnen uw vragen beantwoorden. Mailen kan ook via supermarktactie@gmail.com. Voor algemene vragen, kunt u contact opnemen met Anco Bonninga, coördinator van de Voedselbank Spijkenisse via 06-18140349. Kijk ook eens op www.voedselbankspijkenisse.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant