Afbeelding

Grote molendag in aantocht

Actueel 107 keer gelezen

Regio - Zaterdag 21 juli vindt alweer de vijfde Molendag van Voorne-Putten Rozenburg plaats. Naast de landelijke molendag organiseren 10 molenaars een aparte dag om de 10 molens op het eiland extra in het zonnetje te zetten. Alle deelnemende molens zijn deze dag te bezichtigen en zullen bij voldoende wind draaien.

Bij elke molen is wel iets te doen: in Zuidland, Hellevoetsluis, Brielle en Spijkenisse kunt u genieten van een heerlijke pannenkoek gebakken van molenaarsmeel. In Spijkenisse kunt u de werkplaats van Molenmakerij Herrewijnen bezoeken. Daar krijgt u een indruk van wat er bij komt kijken om de molens te onderhouden. Ter gelegenheid van het lustrum bieden de molenaars molenpas aan, een mooi boekje met foto's en informatie over alle deelnemende molens met daarin ruimte om van elke molen een uniek molenstempel te verzamelen.

Voor de kinderen is er ook een verrassing. De deelnemende molens liggen in Zuidland, Rockanje, Spijkenisse, Hellevoetsluis, Brielle, Rozenburg, Nieuwenhoorn (Hellevoetsluis), Oostvoorne, Abbenbroek en Geervliet. Er zijn speciale fietsroutes uitgezet, die een bezoek aan diverse molens langs plezierige wegen met elkaar verbinden. Voor het programma, routes en adressen kijkt u op www.molendag.info.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant