Afbeelding

Grote caravancontrole

Actueel 97 keer gelezen

Regio - De Zeehavenpolitie heeft in samenwerking met de Verkeerspolitie en de ANWB vrijdag en zaterdag een (caravan)controle gehouden aan de Visserijweg (onder aan de Harmsenbrug). In één op de vijf gevallen bleek iets niet in orde.

Ervaring leert dat vakantiegangers soms te veel spullen meenemen en zodoende de caravan overladen. Onder andere overbelading kan leiden tot gevaarlijke situatie in het verkeer. Daarom controleerde de politie het recratieverkeer op de N-57. In totaal werden 127 voertuigen gecontroleerd. 25 personen kregen een bekeuring. In 15 gevallen ging het om overbelading. Vijf hiervan moesten ter plekke af- of overladen. Eén bestuurder maakte het wel heel erg bont. Zijn auto was al 48 procent te zwaar beladen en zijn aanhanger maar liefst 109 procent.

Verder werden onder andere bekeuringen uitgeschreven voor spiegels die niet aan de eisen voldoen, onjuiste kentekenplaten gladde banden en onjuiste kentekenbewijzen. Eén bestuurder werd betrapt op rijden zonder geldig rijbewijs. Door ANWB werden ongeveer 15 voeruigen terplaatse weer gerepareerd dat zij weer veilig verder konden op weg naar de vakantiebestemming. Bij de start van de meivakantie, heeft er een soortgelijke controle plaatsgevonden. Toen bleek er met een kwart van de gevallen iets mis te zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant