Afbeelding

TROTS wil onderzoek naar 3e ontsluiting

Actueel 39 keer gelezen

Spijkenisse - Voor TROTS Spijkenisse is het duidelijk dat er van het Rijk of de provincie voorlopig geen oplossing komt op het gebied van de ontsluiting van Voorne-Putten. Dan zal de gemeente het zelf moeten doen.De komende raadsvergadering (woensdag 13 november)zal de fractie een motie indienen met het verzoek twee opties te onderzoeken.

Ten eerste een verbinding met brug vanaf de Maaswijk naar Hoogvliet, evenwijdig aan het toekomstig A4-zuid tracé, aansluitend op het Beneluxplein en ten tweede een vaste oeververbinding naar Oud-Beijerland die aansluit op de weg naar de A29. Vrees dat een brug naar Hoogvliet voor niets aangelegd wordt en later overbodig dreigt te worden, hoeft er niet te zijn. Volgens de partij kan de brug later als gevaarlijke stoffen brug dienen voor het vrachtverkeer dat over de toekomstige A4-zuid gaat rijden.

 Uit het onderzoek moet naar voren komen welke opties mogelijk zijn, welke te duur zijn maar ook welke subsidies er landelijk en Europees bestaan om een dergelijke aansluiting gedeeltelijk te financieren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant