Afbeelding
Foto: Tineke Feitsema

Gemeentelijke belastingzaken regelen in Mijn Belastingen

Actueel 172 keer gelezen

Bewoners kunnen nu hun gemeentelijke belastingzaken snel en makkelijk regelen in Mijn Belastingen op www.nissewaard.nl/belastingen. In deze digitale omgeving kunt u bijvoorbeeld zelf uw taxatieverslag inzien, uw gegevens of rekeningnummer aanpassen, kwijtschelding afvalstoffenheffing aanvragen, uw betalingen bekijken of een hond aan- of afmelden. Ook kunt u automatische incasso regelen of intrekken, en bezwaar maken zonder dat u daar een bureau voor hoeft in te schakelen. U heeft DigiD nodig om in te loggen in Mijn Belastingen.

Bedrijven en instellingen kunnen met e-Herkenning inloggen en gebruik maken van Mijn Belastingen.

Sinds de livegang van Mijn Belastingen op 24 februari, hebben al veel mensen gebruik gemaakt van deze nieuwe dienstverlening.

Wethouder Martijn Hamerslag van Financiën: 'Wij bieden onze inwoners moderne, snelle en klantvriendelijke dienstverlening, die aansluit bij hun behoeften. Onze inwoners moeten 24 uur per dag digitaal bij ons terecht kunnen, terwijl persoonlijk contact met de gemeente ook mogelijk blijft. We maken onze dienstverlening zo efficiënt eenvoudig mogelijk en vereenvoudigen regelgeving waar dit kan. Daarvan is Mijn Belastingen weer een mooi voorbeeld.'

Vijf sterren
De Waarderingskamer houdt toezicht op de uitvoering van de Wet WOZ door gemeenten. De Waarderingskamer heeft de gemeente Nissewaard de maximale 5 sterren gegeven. Dit algemeen oordeel is van toepassing op een gemeente die WOZ-taxaties van goede kwaliteit levert en daarnaast op alle onderdelen van het WOZ-werkproces voldoet aan de gestelde kwaliteitseisen. De gemeente heeft ook voldoende maatregelen getroffen voor adequate aansturing en kwaliteitsbeheersing van de werkzaamheden.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Uit de krant