Afbeelding
Foto: Black&Bianco
veiligheidswaarschuwing

Black & Bianco RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016

Actueel 350 keer gelezen

Black & Bianco vraagt mensen die flessen RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 hebben liggen deze goed te controleren. De aanleiding is hiervoor is het overlijden van een mevrouw in België na het drinken van een gemanipuleerde fles.

'Het team van Black & Bianco werd eerder deze week geconfronteerd met het feit dat een Belgische vrouw is overleden na het drinken van 'wijn' uit een fles van ons merk. Dat is gebeurd medio december vorig jaar. Allereerst leven wij mee met de nabestaanden van deze vrouw.

Vorige week heeft de Belgische politie ons benaderd in kader van een strafrechtelijk onderzoek; op dat moment wisten wij niet en kregen we ook niet te horen dat het hierbij ging om een situatie waarbij iemand was overleden.

Tijdens het content met de Belgische politie bleek snel dat ging om een enkele fles RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 (lotcode L8 198 met EAN 8718657781082) die was gemanipuleerd. De kurk van de fles was geen originele Black & Bianco kurk; die is zwart van kleur en mét ons logo. Al onze wijnflessen hebben ook de kenmerkende zwarte capsule om de hals mét logo bovenop. Zie foto's van de juiste verpakking/ sluiting en de bevonden beige kurk.

In België wordt de Black & Bianco RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 niet verkocht via winkels, maar uitsluitend via één online partner. In Nederland zijn de flessen verkrijgbaar bij de betere horeca, vakhandel en online. Ook kunt u deze fles als relatiegeschenk hebben ontvangen of gegeven.

Ondanks dat hiervoor geen aanleiding is, zijn alle flessen van de RED Merlot Cabernet Sauvignon 2016 in onze voorraad uit voorzorg gecontroleerd aan de hand van de feiten en bij geen van de flessen is een afwijking in de verpakking geconstateerd. U kunt uw eigen voorraad of fles(sen) eenvoudig controleren. Indien u in het onwaarschijnlijke geval een afwijkende kurk (dus niet zwart), of een capsule zonder ons logo bovenop aantreft, neemt u dan graag contact op met de autoriteiten.

Kwaliteit staat bij ons altijd hoog in het vaandel. Onze drager (fles) is nu helaas gebruikt. Ben in het algemeen altijd waakzaam over de verpakking van uw voeding. Breng bij twijfel altijd het product terug naar de winkel.

Wij helpen de Belgische politie daar waar we kunnen. Als er nieuwe ontwikkelingen zijn in deze zaak die we kunnen mededelen dan houden wij u via dit kanaal op de hoogte. Als u vragen heeft, kunt u vanzelfsprekend altijd contact met ons opnemen via 040-34 000 31 of info@blackandbianco.com.'

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant