Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

'De laatste reis' wint filmfestival Film en Videogroep Rijnmond

Actueel 529 keer gelezen

Spijkenisse - Film- en videoclubs die zijn aangesloten bij de ZH'12 en de NOVA organiseren jaarlijks om de beurt een filmfestival waaraan een wedstrijd is verbonden. Dit jaar was het de beurt aan de Film- en Videogroep Rijnmond.

Het filmfestival dat vanmiddag plaatsvond had als thema 'Vervoeren'. Er waren maar liefst 19 films te zien van twee tot negen minuten die allemaal iets te maken hadden met vervoer. Van hondenkar achter de fiets tot de grote containerreuzen, van schoolvoorstelling tot de laatste reis van een schip, maar ook het vervoer in landen ver van ons vandaan. Bij iedere film gaf de maker kort aan hoe het idee wat ontstaan en tegen welke uitdagingen hij aangelopen was.

Wethouder Struijk nam de opening voor zijn rekening, omdat burgemeester Van Oosten vandaag op vakantie ging. De laatste was er echter via een korte videoboodschap wel bij en sprak de hoop uit dat iedereen volgend jaar weer naar Spijkenisse komt, voor de viering van het 50-jarig bestaan van de film- en videoclub.

Jan Houtman van Filmclub Maassluis filmde de laatste reis van een zeeschip. Een tocht van het barre IJsland naar een sloperij in België. Voor het filmen vertoefde Jan maar liefst drie maanden in IJsland. Niet alleen won hij met grote afstand de publieksprijs, hij ging ook naar huis met het boodschappenpakket dat sponsor Jumbo beschikbaar had gesteld. De Rotterdamse Video- en Smalfilm Liga ging naar huis met de prijs voor de club die de beste prestatie had geleverd. Deze club had maar liefst zeven van de 19 inzendingen voor haar rekening genomen.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant