Afbeelding
Foto: gemeente

Burgemeester wijst gebieden voor preventief fouilleren aan

Actueel 1.518 keer gelezen

Burgemeester Foort van Oosten heeft in samenspraak met politie en het Openbaar Ministerie vier gebieden in Spijkenisse aangewezen, waar de politie preventief mag fouilleren op messen en andere wapens. De maatregel gaat zo snel mogelijk in. Het gaat om de gebieden rondom de drie metrostations, inclusief het centrum van Spijkenisse en winkelcentrum Waterland.

De maatregel wordt genomen na verschillende steekincidenten. Preventief fouilleren is onderdeel van een groter pakket aan maatregelen om dit soort steekincidenten tegen te gaan. Zo zal in de raadsvergadering in april worden voorgesteld om de APV (lokale regelgeving) aan te scherpen. Het doel hiervan is te komen tot een algemeen messenverbod. Daarnaast is de gemeente Nissewaard al gestart met een positieve bewustwordingscampagne voor kinderen en hun ouders onder de naam #steekenergieinjetoekomst.

Personen die worden betrapt op het dragen van wapens, krijgen zo mogelijk een boete. Hun wapens worden in beslag genomen. Tenslotte kunnen er andere bestuurlijke of strafrechtelijke consequenties volgen, wat afhangt van de situatie en ernst van de overtreding. Na de aanscherping van de APV zal worden bezien of last onder dwangsom wordt opgelegd. Dit betekent dat de betreffende persoon bij herhaaldelijke overtreding een boete moet betalen.

Het Aanwijzingsbesluit Veiligheidsrisicogebieden Nissewaard wordt gepubliceerd op officiëlebekendmakingen.nl.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant