Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Start Taal & Geld in Boekenberg

Actueel 591 keer gelezen

Spijkenisse – In Bibliotheek de Boekenberg gaf wethouder Wouter Struijk gisteren het startsein voor Taal & Geld. Dit nieuwe onderdeel van het DigiTaalhuis, is bedoeld voor preventieve ondersteuning van mensen die moeite hebben met bijvoorbeeld het lezen, begrijpen en/of invullen van formulieren, aanvragen en formele brieven.

De eerste zeven voor Taal & Geld getrainde vrijwilligers van Humanitas en de bibliotheek die zich hiervoor gaan inzetten, ontvingen tijdens de feestelijke bijeenkomst op de eerste etage bij het DigiTaalhuis, het door hen behaalde certificaat Taal & Geld. De vrijwilligers gaan cliënten ondersteunen door gebruik te maken van lesmateriaal op het gebied van financiële vragen, waarvan het taalgebruik voor de betreffende hulpvrager te moeilijk is.

Taal & Geld is een samenwerking binnen het DigiTaalhuis en is opgezet door de gemeente Nissewaard, Humanitas, Kwadraad, budgetmaatjes, stichting Lezen & Schrijven, Bibliotheek de Boekenberg en het DigiTaalhuis. 'Alhoewel ik trots ben op het goede armoedebeleid in onze gemeente, zijn er altijd nog mensen die geen gebruik maken van bijvoorbeeld toeslagen omdat zij niet weten op welke toeslagen zij recht hebben of wie hen kan helpen bij het aanvragen ervan.'

DigiTaalhuis is laagdrempelig. Op maandag en dinsdag (13.30-15.30 uur) en woensdagochtend (10.00-12.00 uur) en -middag (13.00-15.00 uur) kunt vrijblijvend binnenlopen tijdens de spreekuren. Met uw hulpvraag wordt u gekoppeld aan een vrijwilliger van Taal & Geld die (op afspraak) samen met u aan de slag gaat, om bijvoorbeeld het begrijpen van brieven van de belasting, gemeente en verzekering of het invullen van formulieren te oefenen en u te trainen in zelfredzaamheid op dit gebied.

Meer informatie is te vinden op www.nissewaardleert.nl. Geïnteresseerden die vrijwilliger willen worden vinden eveneens op deze site uitleg. Behalve via het spreekuur kunnen hulpvragen ook gesteld worden via taalhuis@deboekenberg.nl of 06-11835039.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant