Vanmiddag werden bloemstukjes gemaakt.
Vanmiddag werden bloemstukjes gemaakt. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Burgemeester gaat buurten in buurthuiskamer

Actueel 712 keer gelezen

Spijkenisse – Burgemeester Van Oosten bracht vanmiddag een kennismakingsbezoek aan de buurthuiskamer en kledingbank van Stichting Konnekt Buurtnetwerken. Hij werd daarbij geïnformeerd en rondgeleid door een van de circa 25 vrijwilligers van de buurthuiskamer en maakte kennis met verschillende vrijwilligers en gasten van de huiskamer, de creagroep en de kledingbank.

Stichting Konnekt Buurtnetwerken werd in 2014 opgericht. Het buurtnetwerk verbindt en versterkt de buurt en haar bewoners, door vraag en aanbod met elkaar te matchen. Er wordt praktische hulp geboden, is een aanspreekpunt en brengt mensen met elkaar in contact. De buurthuiskamer werd in mei 2016 aan de Lenteakker 5c in Spijkenisse geopend. Op maandag, dinsdag en donderdag worden er tussen 9.00 en 15.00 uur verschillende activiteiten georganiseerd. Zoals een creamiddag, huiswerkbegeleiding voor basisschoolleerlingen, een wekelijks buurtonbijt op dinsdagochtend, muziekmiddag en wisselende activiteiten zoals bloemschikken en schilderen waaraan tegen een klein bedrag aan kan worden deelgenomen. Daarnaast wordt eens per maand gebingood en organiseert Konnekt netwerkbijeenkomsten, kerstactiviteiten en wordt meegedaan aan Burendag.

Alle bewoners kunnen met vraag en aanbod terecht bij het netwerk dat in eerste instantie gericht is op het gebied Spijkenisse Zuid-West, waaronder de wijken Vogelenzang Zuid, Akkers Centrum, Grassen, Voorden, Kreken, Donken, Gaarden en Dreven vallen. Daarnaast zijn ook andere inwoners uit Nissewaard welkom bij Konnekt, dat geheel op vrijwilligers draait.

De kledingbank is een ander onderdeel van Konnekt. Deze is ontstaan nadat met veel succes enkele jaren geleden een kerstevenement voor minima werd georganiseerd, waarbij deelnemers vooraf gratis (gebruikte) feestkleding mochten uitzoeken. Dit was zo'n groot succes dat werd doorgeschakeld naar een kledingbank, die wekelijks op maandag in een ruimte naast de buurthuiskamer geopend is tussen 9.30 en 14.30 uur. Minima kunnen hier eens per maand drie kledingstukken (of schoenen) uitzoeken, waarbij vrijwilligers helpen bij sorteren en het netjes presenteren van de kleding. Mensen die kleding willen schenken kunnen dit ook op dit adres inleveren.

De Stichting Konnekt Buurtnetwerken kan verder helpen bij het matchen van vraag en aanbod van spullen die een tweede kans verdienen (kleding, meubelen, fietsen, speelgoed ect.), karweitjes in en om het huis, het in contact komen met buurtbewoners, een overzicht van activiteiten in de wijk en koppelen aan de juiste professionele instantie. Stichting Konnekt Buutnetwerken is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers binnen de wijk. Heeft u interesse of wilt u meer weten over huidige openstaande vacatures? Kijk dan voor meer informatie op www.konnekt-buurtnetwerken.nl, www.facebook.com/buurtnetwerk of twitter: @Buurtnetwerk.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant