Afbeelding
Foto: pixaby

De eerste OnderwijsRoute Voorne-Putten komt er aan

Actueel 175 keer gelezen

Regio - De eerste OnderwijsRoute Voorne-Putten wordt een feit! Zo'n 30 werkgevers zetten 'hun deuren open' om ruim 260 leerlingen kennis te laten maken met hun organisatie.

Komende donderdag wordt op initiatief van de Economic Board Voorne-Putten voor de eerste keer de OnderwijsRoute op Voorne-Putten georganiseerd. Ruim 260 tweedejaars vmbo-leerlingen van het Helinium, My College en het Wellantcollege gaan kennismaken met het bedrijfsleven en organisaties op het eiland.

Tijdens de OnderwijsRoute bezoeken leerlingen (in kleine groepen) twee organisaties in de sectoren waarvoor zij hun voorkeur hebben aangegeven. Hierbij leren zij meer over de achtergronden van de potentiële werkgevers en daardoor helpt de OnderwijsRoute leerlingen om een meer bewuste keuze te maken voor het vervolg van hun opleiding. Wanneer leerlingen organisaties van binnen hebben kunnen 'ruiken, voelen en proeven' krijgen zij meer gevoel of dit een sector is waarin zij verder willen. Uiteraard met als uiteindelijk doel om leerlingen te enthousiasmeren om na hun studie op Voorne-Putten te blijven wonen en werken of hier terug te keren.

De OnderwijsRoute biedt leerlingen de mogelijkheid om een kijkje te nemen bij o.a. Albert Heijn Heenvliet, Badhotel Rockanje aan Zee, Van den Ban Autobanden, Bomont, Carlton Oasis Hotel, Citta Romana, Dekker-Elektro, Auto Dekker, Fletcher Hotel De Zalm, Frans van den Bos Hoveniers, Gebu Volco, Gemeenten Brielle en Westvoorne, Dick Klok Cultuurtechniek, Aannemersbedrijf Lindeloof, Minekus Zuidland, Molecaten Parken, C. van der Pols en Zonen, SGS Nederland, Steenbeek Autoschade, Veldsink - Driekleur Spijkenisse, Tuinderij Vers, Vers Van Voorne en Administratiekantoor Westvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant