Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Kimberley winnaar tweede voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Actueel 836 keer gelezen

Spijkenisse – Net als gisteren streden vanmiddag wederom acht scholieren uit de groepen zeven en acht van basisscholen uit Nissewaard in Bibliotheek de Boekenberg in de plaatselijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, voor een plek in de regionale finale. Winnaar van zowel de publieks- als juryprijs werd vanmiddag de 10-jarige Kimberly Wienen uit groep zeven van de Montessorischool in Spijkenisse.

Kimberly mag samen met Fleur Schmidt (13), de winnaar van de gisteren gehouden eerste plaatselijke voorronde, Nissewaard vertegenwoordigen tijdens de regionale finale op 25 maart in Hellevoetsluis. De winnaar daarvan gaat naar de provinciale finale in Rotterdam. De landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd wordt op 27 mei in Utrecht gehouden. Alle 18 voorlezers die vandaag en gisteren een fragment uit een door henzelf gekozen boek voorlazen, werden eerder voorleeskampioen 2020 van hun school en zodanig afgevaardigd naar de plaatselijke finale.

De andere deelnemers vandaag waren: Joey Spruit (de Duif), Jennifer den Besten (de Bron), Caiden Kertodjojo (Paus Johannes), Iman Ahmad (Piramide), Sarah van Oevelen (de Rank), Elena Haak (Vuurvogel), en Hannah de Groot (Morgenster). Winnares Kimberley las voor uit 'Plankenkoorts' uit de serie 'Beste vriendinnen voor altijd' van auteur Holly Robins. De juryleden waren vandaag wethouder Léon Soeterboek, leesconsulente Annemieke Baaima en juryvoorzitter Ronald van der Ham van de bibliotheek.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 27ste keer georganiseerd. In Nissewaard meldden 18 scholen hun schoolkampioen voor de vanmiddag en gisteren gehouden voorleeswedstrijd aan. De jury complimenteerde net als gisteren alle deelnemers met het enthousiasme waarmee werd voorgelezen en vertelde veel leesplezier te hebben gehoord en gezien tijdens de wedstrijd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant