Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Lisa winnaar eerste voorronde Nationale Voorleeswedstrijd

Actueel 1.778 keer gelezen

Spijkenisse – Acht scholieren uit de hoogste klassen van basisscholen uit Nissewaard streden vanmiddag in Bibliotheek de Boekenberg in de eerste plaatselijke voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd, voor een plek in regionale finale.

De 11-jarige Lisa Serfhos van De Maasoever won met het voorlezen uit 'Het geheime weekboek van groep 8' de publieksprijs. Fleur Schmidt (13) van De Vogelenzang werd door de vakjury, bestaande uit Ronald van der Ham van de bibliotheek, voorleesvrijwilliger Lenie de Voogt en wethouder Wouter Struijk, tot haar grote verbazing uitgeroepen tot winnares. Fleur las op een aansprekende manier, met een prima articulatie en op duidelijke toon een fragment uit De Boskampi's van Marjon Hoffman. Zij mag samen met de winnaar van de tweede ronde, die morgenmiddag wederom in de Boekenberg plaatsvindt, Nissewaard vertegenwoordigen in de regionale finale op 25 maart in Hellevoetsluis. De winnaar daarvan gaat naar de provinciale finale in Rotterdam en de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd wordt op 27 mei in Utrecht gehouden.

Naast Lisa en Fleur waren vanmiddag Kenny Tran (De Vogelenzang), Julia Czarny (De Klinker), Sam Vermeule (De Vogelenzang), Rushil Koelfat (Annie MG Schmidt), Bradley Alders (Gelinckschool) en Marly Nederlof (Hoeksteen) de andere deelnemende finalisten. De publiekswinnaar kreeg een mooi boek en winnaar Fleur ging naar huis met een boekenbon. Voor alle deelnemers was er daarnaast ook een certificaat en een attentie.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de 27ste keer georganiseerd. In Nissewaard meldden 18 scholen hun schoolkampioen voor de vanmiddag en morgenmiddag gehouden wedstrijd aan. De jury complimenteerde alle deelnemers met het enthousiasme waarmee werd voorgelezen en  vertelde veel leesplezier te hebben gehoord en gezien tijdens de wedstrijd.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant