Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Groen schoolplein Het Baken feestelijk in gebruik genomen

Actueel 2.078 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouders Mijnans en Struijk waren vanmorgen aanwezig bij de opening van het 'groene' schoolplein op cbs Het Baken aan de Kreek. Na het weghalen van de hekken, mocht de eerste groep leerlingen van  de school zich even helemaal uitleven op de natuurlijke speelelementen, waar vies worden mag.

Het idee voor het schoolplein vergroeningsproject is al geruime tijd geleden op Het Baken ontstaan. Directeur Sijmen Kosten klopte met zijn plannen aan bij de gemeente Nissewaard, waarna het project werd opgezet en ook andere basisscholen in Spijkenisse aanhaakten. In september 2017 maakte de gemeente de plannen, waaraan zij 50.000 euro bijdraagt, en de deelnemende scholen bekend. Dit zijn De Akkers, Marimba, Mgr. Bekkersschool, Piramide, Vuurvogel, Vogelenzang, Geelinckschool, Toermalijn en Het Baken. Vanuit de provincie Zuid-Holland is eenzelfde bedrag in het project geïnvesteerd, de Rabobank droeg 10.000 euro bij en het Prins Bernard Cultuurfonds kende 14.000 euro aan het project toe. Ook Shell en Gezonde School doneerden een bedrag voor de realisatie van de groene schoolpleinen.

De scholen hebben ieder een eigen invulling gegeven aan de vergroening van hun schoolpleinen en moesten zelf op zoek naar bedrijven en ouders die meehielpen bij de uitvoering. Het Baken heeft zelf financieel bijgedragen door onder andere de inzameling van statiegeld flessen. Onderling hebben de deelnemende scholen werkgroepen opgezet waarin de taken zoals pr, financiën en dergelijken gedeeld werden.

Een jaar geleden werd op Het Baken met het aanplanten van enkele fruitbomen door kinderen van de leerlingenraad de kick-off voor het project gegeven. Zij droegen ideeën aan over hoe het vergroende schoolplein eruit zou moeten komen te zien en welke speelelementen ze graag wilden. Leerlingen, ouders, directeuren en andere bij de scholen betrokkenen, zijn bij andere scholen en projecten buiten Nissewaard gaan kijken om ideeën en inspiratie op te doen. 'Daaruit is een wensen lijstje ontstaan en zijn we een eerste ontwerp gaan maken', vertelde directeur Sijmen Kosten een jaar geleden toen het eerste stukje van het groene speelplein werd geopend.

Inmiddels zijn er onder andere een wilgenhut, door middel van boomstammen gemaakte buitenklassen, kruiden-, moes- en pluktuin en een boomstam-evenwichtsbalk gerealiseerd en zijn bomen en verschillende speeltoestellen die al op het schoolplein stonden in het groene speelplein geïntegreerd. Het Baken is de eerste van de in Nissewaard aan het project deelnemende scholen, waar de metamorfose nu is voltooid en heeft tevens het grootste groene schoolplein. Bij de feestelijke ingebruikname waren ook vertegenwoordigers van de andere aan het project deelnemende scholen, sponsoren en andere betrokkenen aanwezig.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant