Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Nissewaard heeft Kinderstadsdichter

Actueel 1.344 keer gelezen

Spijkenisse – In Bibliotheek de Boekenberg werd vanmiddag de eerste Kinderstadsdichter van Nissewaard gekozen. De 11-jarige Meike de Wijk, leerling van de Montessorischool in Spijkenisse, werd de winnaar. De publieksprijs werd gewonnen door de 12-jarige Imme Schipper van obs Markenburg uit Geervliet. Wethouder Wouter Struijk maakte de uitslag bekend en deelde de prijzen uit.

Alle vijf de finalisten van de uitverkiezing droegen, nadat zij het publiek verteld hadden waarom ze meededen aan de wedstrijd, een eigengemaakt gedicht voor. Het spits werd afgebeten door Ubah Husseen (11) uit groep acht van de Jan Campertschool; ze heeft het maken van gedichten als hobby en was net als de meeste andere kandidaten 'best wel zenuwachtig'. De tienjarige Emma Simic, leerling van Het Anker, vindt gedichten maken erg leuk en droeg het door haar gemaakte gedicht uit het hoofd voor. Merijn van Velzen (11) was de enige jongen die meedeed. Hij had een kort maar super grappig gedicht gemaakt over een kroket, die hij vervolgens ter plaatse op at (de kroket).

In de Kinderstadsdichter-jury zaten naast wethouder Soeterboek, de elfjarige Nyi Neel, die deel uitmaakt van de in december geïnstalleerde Kindergemeenteraad en de even oude Olivera Koenis die in de brugklas van Scala Molenwatering en in het Boekenberg Kinderbestuur zit. Nyi vertelde voor aanvang van het voordragen van de gedichten vooral te zullen letten op de toon. Olivera vond de emotie in de gedichten belangrijk. Het vierde jurylid was de vorig jaar tot Stadsdichter van Nissewaard verkozen Kevin Mack. Hij droeg als intermezzo tussen de bijdragen van de deelnemers zijn 'Ode aan de Boekenberg' voor; het gedicht waarmee hij de stadsdichtersuitverkiezing won. Inmiddels heeft hij sindsdien al voor en bij 30 gelegenheden zoals de Dodenherdenking, het planten van de Johan van Oldenbarnevelt boom in de Uitwaayer en onlangs nog bij het Levenslicht, maar ook het Sportgala, gedichten gemaakt en voorgedragen. Cor Verdoes, alias Corleone en lokaal bekend als rapper en dichter, presenteerde de middag en droeg ook voor uit eigen werk. Thijs van Gemert, sing-a-songwriter uit Spijkenisse, zong tijdens het juryberaad.

De klas van de winnares krijgt binnenkort een workshop gedichten maken van stadsdichter Kevin Mack. Meike kreeg verder nog een beeld van de Spijkenisser dorpsomroeper en net als alle andere finalisten een medaille uitgereikt.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant