Chinees Nieuwjaar | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Shinji-Entertainment

Chinees Nieuwjaar

  •   110 keer gelezen   Actueel

Rotterdam - Rode kleuren, lampionnen, knallend vuurwerk, culturele optredens, kinderactiviteiten, de Chinese keuken, leeuwen- en drakendansers en tal van andere activiteiten. Van maandag 27 januari t/m zondag 2 februari is er tijdens Rotterdam Chinese New Year van alles te beleven voor jong en oud. 

Zoals elk jaar is de viering gratis toegankelijk.

Jaar van de Muis
Volgens de Chinese dierenriem is 2020 het jaar van de Muis! Volgens Chinese folklore zijn mensen die onder dit sterrenbeeld zijn geboren: charmant, economisch, efficiënt, diplomatiek, ondernemend, ambitieus, flexibel en welbespraakt. 

Ter ere van Rotterdam Chinese New Year duikt de Muis, de zodiac van 2020, op verschillende locaties op in Rotterdam. De gigantische muizen zijn onder andere te zien in de Koopgoot, de Markthal, op de West-Kruiskade, bij MSC Nederland en bij Holland Casino Rotterdam. Bij dit kunstproject zijn Enfant Terrible, Studio-Zi, The Wrap Maniacs, Dyan van Staveren, MeLikePainting en Paul Benjamin als kunstenaars betrokken.

De hele week feest
De viering is een feest voor alle culturen en leeftijden uit de stad en duurt de gehele week. Vanaf maandag 27 januari is de vlaggenparade te bezichtigen aan de Boompjes. Op woensdag kunnen er workshops en lezingen gevolgd worden op de Erasmus Universiteit, tijdens China in Focus van de Chinese Student Association. Op woensdag vindt tevens het premièrediner plaats in De Bijenkorf. Dit diner wordt speciaal geïnitieerd voor partners van het Rotterdam Chinese New Year en bedrijven die zich verbinden met China, de Chinese cultuur of met de Chinees nieuwjaarviering.

Op donderdag 30 en vrijdag 31 januari en zaterdag 1 februari rijdt de RotterTram als Peking Express voor de stad. In samenwerking met Verhalenhuis Belvédère wordt een unieke tramrit van 2,5 uur met een authentiek Chinees acht-gangendiner en bijzondere verhalen gerealiseerd.

Op zaterdag 1 februari is de grote viering op en rond de West-Kruiskade. Op deze dag is onder andere de bekende en traditionele openingsceremonie waarbij de ogen van de Chinese leeuw worden ingekleurd. Hierna kan de leeuw aan zijn bekende, en veel bezochte, tocht langs de ondernemers beginnen. Spectaculair knalvuurwerk kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Dezelfde dag zijn er tal van andere activiteiten op de West-Kruiskade, in de Koopgoot en in de Markthal waarbij de Chinese cultuur centraal staat. Op zondag 2 februari is de viering op Katendrecht met een leeuwendans, expositie en fonduefeest.

Meer info: www.rcny.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>