Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Ondertekening intentieovereenkomst renovatie ods De Vuurvogel

Actueel 983 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen ondertekenden wethouder Wouter Struijk namens de gemeente Nissewaard samen met Monique Dongelmans van Kinderopvang Mundo, Menno van Riel van Prokind scholengroep en Olivier Lauteslager van Stichting Platform 31 (op foto vlnr), een intentieovereenkomst voor de duurzame renovatie van Openbare Daltonschool (ODS) De Vuurvogel (De Hoek).

De ambitie is om het gebouw klaar te maken voor een duurzame toekomst. Aardgasvrij, energieneutraal en fris met een gezond binnenklimaat. Naast De Vuurvogel zal peuterspeelzaal Mundo in het gebouw gehuisvest worden. Ook diverse maatschappelijke partners krijgen een plek in het gebouw. Kinderopvang Mundo verzorgt momenteel de buitenschoolse opvang.

De partijen zien in deze samenwerking een kans om uit te groeien naar een Integraal Kind Centrum (IKC), een voorziening waar kinderen samen komen om te leren, spelen, ontwikkelen en ontmoeten en dat als leer- en ontmoetingsplek bij kan dragen aan de leefbaarheid in en verbinding met de wijk. Bestuurder van Prokind scholengroep Van Riel ziet door deze samenwerking in dit multifunctionele gebouw veel kansen voor kinderen en passend onderwijs. Prokind en Mundo gaan daarvoor een langdurige samenwerking aan.

Ook wethouder Struijk is enthousiast over deze ontwikkeling in de wijk De Hoek. 'Met het duurzaam renoveren van het schoolgebouw van De Vuurvogel willen we, samen met de maatschappelijke partners, werken aan een duurzame versterking van de leefbaarheid in de wijk.' De verbetering van wijk De Hoek noemde Struijk 'een uitdaging'.  De eerste stap hiervoor werd afgelopen zomer met de aftrap van het wijkprogramma 'Wij zijn de Hoek' gezet. Ook Arnold Eijgelsheim, directeur van de Vuurvogel en mede initiator van de pilot voor de duurzame renovatie en omvorming tot een multifunctioneel gebouw, is enthousiast over de samenwerking.

 Het streven is om de renovatie  van De Vuurvogel uiterlijk in augustus 2021 gerealiseerd te hebben.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant