Afbeelding
Foto: CSG De Oude Maas

Open Huis De Oude Maas verplaatst naar 17 januari

Actueel 912 keer gelezen

Spijkenisse – Vanwege een op handen zijnde nieuwe landelijke staking in het onderwijs op 30 en 31 januari a.s., is het OPEN HUIS van PENTA De Oude Maas verplaatst van 31 naar 17 januari a.s. 'We weten nog niet welke impact de staking in de regio zal krijgen, maar het leek ons op voorhand verstandig de datum te verzetten', aldus directeur Luuk Oortwijn.

Vrijdag
De school houdt overigens voor het eerst open huis op een vrijdag. Daarmee is de traditionele open huis dag, de zaterdag, komen te vervallen. Veel groep 8 leerlingen hebben in de afgelopen weken met hun klasgenoten De Oude Maas al bezocht. Op 17 januari is de school open van 16.00-21.00 uur en kunnen de kinderen met hun ouders de school komen bezoeken. Het wordt dan al gezellig donker; dat geeft het – inmiddels 10 jaar oude --schoolgebouw weer een extra sfeer.

Thuisbases
De leerlingen van De Oude Maas zitten in vijf verschillende thuisbases. Iedere doelgroep heeft een eigen deel van het schoolgebouw waar de meeste lessen gevolgd worden. De aanpak is kleinschalig, waardoor er veel maatwerk mogelijk is. Volgend schooljaar wordt het lesrooster zodanig aangepast dat er nog meer tijd beschikbaar komt voor leerlingen om begeleiding te krijgen waar dat nodig is, maar waar ook de mogelijkheid is om te excelleren waar dat kan.

Tijdens het open huis kunnen bezoekers ervoor kiezen om rondgeleid te worden door docenten of door leerlingen. Uiteraard is het ook mogelijk om zonder rondleider in school rond te lopen.

Praktijklokalen
De vmbo-school heeft in het afgelopen jaar veel geïnvesteerd in de praktijklokalen, waarvan er vele zijn op De Oude Maas. Op de foto het praktijklokaal Mobiliteit & Transport, gezien vanuit de ict-ruimte. De leerlingen halen hun opdracht uit de digitale methode en gaan er vervolgens in de praktijkruimtes mee aan de slag.

Parkeren
Bezoekers dienen er rekening mee te houden dat er naast de school niet meer geparkeerd kan worden, omdat er nieuwbouwactiviteiten van het plan 'Eiland van Spijk' plaatsvinden. De dichtstbijzijnde grote parkeergelegenheid is het parkeerterrein aan de Vredehofstraat. De gemeente heeft onlangs – op verzoek van de school – aan de achterzijde van deze parkeerplaats een mogelijkheid gemaakt om lopend het Drempelpad te bereiken. Vanaf daar is nog maar het een kort stukje lopen naar school.

De schooldeuren aan De Ritte 2 staan op vrijdag 17 januari a.s. open van 16.00-21.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant