December actie ‘Chip je kat!’ (gratis) van start | GrootNissewaard.nl
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo grootnissewaard.nl
Foto: Foto-Ok.nl

December actie ‘Chip je kat!’ (gratis) van start

  •   219 keer gelezen   Actueel

Spijkenisse – Wethouder Bal gaf vanmiddag bij Dierenkliniek Perzikgaard de aftrap voor de actie 'Chip je kat!' Tijdens deze actie kunnen eigenaren hun kat alleen deze maand gratis laten chippen en registreren bij vijf dierenartspraktijken in Nissewaard.

Rode kater Flip was de eerste kat die vanmiddag door dierenarts Niels Schell, daarbij geassisteerd door de wethouder, gratis werd voorzien van een chip. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat deze door de gemeente Nissewaard, Dierenbescherming en dierenartsen geïnitieerde en gefinancierde actie plaatsvindt.

Veel katteneigenaren maakten in de twee voorgaande jaren al gebruik van de mogelijkheid om hun huisdier(en) gratis te laten chippen. Regulier tarief voor het laten chippen is circa 25 à 40 euro. Naast Rotterdam, waar de actie vorige maand liep en ruim 1200 katten gechipt werden, is Nissewaard de enige gemeente dit aan haar inwoners aanbiedt. 'Andere gemeenten zijn wel geïnteresseerd, maar doen nog niet mee', vertelde Peter Boertje van de NVBD (dierenbescherming) vanmiddag bij het chippen van het eerste dier.

De actie is alleen bestemd voor katten die afkomstig zijn uit Nissewaard. Er is geen beperking van het aantal chips per huishouden. De actie loopt alleen in de maand december 2019, maar hiervoor geldt op = op! Als de chips (budget) op zijn, stopt de actie. De deelnemende dierenartsen zijn: Dierenpraktijk Bernisse (Van Duyvenvoordeweg 1 Heenvliet), Dierenartsenpraktijk Rozenburg-Zuidland (Breedstraat 11 Zuidland), Dierenkliniek Perzikgaard (Perzikgaard 1 Spijkenisse), Dierenkliniek Maaswijk (Ida Wassermanstraat 22-24 Spijkenisse) en Dierenkliniek Spijkenisse (Lenteakker 1 Spijkenisse).

Als de kat gechipt is moet deze ook worden geregistreerd om het terugvinden van het dier bij vermissing mogelijk te maken. Ook dit kan bij de dierenarts gebeuren, maar u kunt dit ook zelf doen via een databank. Als uw kat gechipt en geregistreerd is, weet u zeker dat u met uw dier herenigd zal worden als deze gevonden wordt. 'Ook voor katten die normaal gesproken binnenshuis leven, is het belangrijk dat ze gechipt en geregistreerd zijn. Zo'n kat heeft minder oriëntatie vermogen dan buitenkatten. Als zij per ongeluk buiten komen, hebben ze dus extra moeite om de weg terug naar huis te vinden', aldus dierenarts Schell.

In Nederland zijn circa 2,6 miljoen katten. Jaarlijks worden er rond de 60.000 katten op straat gevonden; slechts  14 procent komt weer terug bij de eigenaar.   

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226283&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9768103&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Adverteren op tv? Mail ons!

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226285&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=grootnissewaard.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=320" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>