Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Sint komt even tot rust in Geervliet

Actueel 394 keer gelezen

Geervliet - Na een hele dag van intochten in de kernen van Nissewaard bezocht Sinterklaas gisteren als laatste Geervliet.

Zichtbaar vermoeid werd de Goedheiligman door wethouder Wouter Struijk ontvangen op het stadhuis van Geervliet. Natuurlijk kreeg Sinterklaas de mooiste stoel van de raadzaal aangeboden om even uit te rusten. De zetel van de burgemeester bleek zo lekker te zitten dat de Sint al snel in een diepe slaap verzonk. De Pieten maakten van de gelegenheid gebruik om ook even de ogen te sluiten. Uiteindelijk moeten ook zij 's nachts het dak op. Meteen rees er een probleem. Toen de tijd voor de lampionoptocht in Geervliet was aangebroken wilde de wethouder de Sint wakker maken maar dat lukte niet. Ook niet toen er voor het bordes door tientallen kinderen uit volle borst sinterklaasliedjes werd gezongen.

Even was er lichte paniek maar nadat de wethouder werd geholpen door vier Geervlietse kindertjes om de Sint wakker te schudden kon het feest in Geervliet dan toch beginnen. De powernap had de Sint duidelijk goed gedaan. Sinterklaas zette zijn mijter op, de feestpieten pakte hun muziekinstrumenten, de deur van het stadhuis zwaaide open en zo fris als een hoentje stond de Sint ineens op het bordes. Extra feestelijk waren de prachtig gerestaureerde leeuwen die speciaal voor de ontvangst van de Sint waren teruggeplaatst. En zo stond de oude Sint te schitteren en te zwaaien tussen de Leeuw van Putten en de Leeuw van Geervliet. Na de uitgebreide aubade op het bordes daalde Sinterklaas de trap af en konden enthousiaste kinderen de Sint een handje geven en met hem op de foto. De Sint had er zichtbaar plezier in en nam uitgebreid de tijd om iedereen te begroeten.

Met het Pietenorkest voorop en omringd door de Geervlietse kinderen begon de Sint aan de lampionoptocht door het kleine stadje. Een flinke stoet van verklede kinderen met hun ouders trok langs de Bernissemolen en de kerk zo richting de Haveling. Pieten klopten onderweg op ramen en deuren en strooiden en deelden pepernoten uit. Voor de seniorenwoningen werd nog even halt gehouden en werd er door het pietenorkest een extra deuntje gespeeld. Bij de Haveling aangekomen werd het zo gezellig dat de Pieten ook nog de polonaise liepen. Na even piekeren wie er nu het mooist verkleed was koos de Sint drie kinderen uit die een  cadeautje kregen. Alle andere kinderen mochten van de Sint die avond thuis hun schoentje zetten.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant