Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Wethouder bezoekt Mantelzorgsalon

Actueel 293 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouder Léon Soeterboek bezocht vanmiddag een bijeenkomst van de Mantelzorgsalon in Ontmoetingsruimte Mei aan de Winston Churchilllaan. De Mantelzorgsalon is een ontmoetingsplaats voor mantelzorgers waar zij informatie en ervaringen kunnen uitwisselen en thema's met betrekking tot mantelzorg besproken worden.

De Mantelzorgsalon bestaat al 12 jaar. Met uitzondering van de zomervakantie, wordt elke tweede maandag van de maand door SWO een mantelzorgbijeenkomst georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk en er hoeft ook niet vooraf voor te worden aangemeld. Thema was dit keer het Buurtzorgpension dat vorig jaar door thuiszorgorganisatie Buurtzorg op de tweede etage in het Spijkenisse Medisch Centrum geopend werd.

Wethouder Soeterboek sprak met de aanwezige mantelzorgers en luisterde naar hun persoonlijke verhalen en ervaringen. Hij vertelde dat er in Nissewaard geld beschikbaar is voor respijtzorg, maar dat daar weinig gebruik van wordt gemaakt. Verder werd geluisterd en gekeken naar een presentatie over het Buurtzorgpension waarbij werd uitgelegd welke zorg aanwezig is, voor wie dit bedoeld is en wanneer men hiervan gebruik kan maken. Het pension is 24/7 geopend en heeft momenteel 26 bedden wat in de toekomst wordt uitgebreid naar 38 bedden. Reden voor verblijf kan bijvoorbeeld zorg na een opname op de spoedeisende hulp of in het ziekenhuis zijn of wegvallen of overbelasting van de mantelzorger. Verblijf in het Buurtzorgpension is altijd tijdelijk en gericht op terugkeer naar huis.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant