In de klas praten over respect.
In de klas praten over respect. Foto-Ok.nl / Rene Bakker

Leerlingen De Klinker krijgen respectlessen van burgemeester en wethouders

Actueel 511 keer gelezen

Spijkenisse – Wethouders Soeterboek en Struijk en burgemeester Van Oosten gaven vanmorgen in het kader van de Week van Respect, gastlessen op basisschool De Klinker. In deze week wordt met speciaal lesmateriaal, gastlessen en activiteiten aandacht geschonken aan respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft. Ook worden jongeren gestimuleerd om zelf hieraan bij te dragen.

Wethouder Soeterboek stond voor de klas in groep acht. Na het introductiefilmpje 'Bananen in je oren' met Bert en Ernie, werd gepraat over wat respect is en hoe je zelf respect toont. De leerlingen waren goed voorbereid en direct gingen al vele vingers in de lucht en ontstond er interactie en een levendige discussie tussen hen en de wethouder. Opstaan voor een ouder iemand in de metro als alle zitplaatsen bezet zijn, u in plaats van jij en jou zeggen als je met iemand die je niet kent of ouder is dan jij spreekt, zijn enkele voorbeelden die werden genoemd als respect hebben voor elkaar. Ook werd gepraat over respectloosheid, waarop de scholieren het weggooien van rommel op straat of in de natuur, het niet goed zorgen voor een huisdier, niet luisteren naar iemand anders en schelden, ruziemaken, slaan en erger als voorbeelden gaven.

De Week van Respect is een initiatief van de Respect Education Foundation (REF) en wordt voor het veertiende jaar gehouden. Wethouder Hamerslag gaf gisteren een respect-gastles aan groep acht van de Paus Johannesschool in Sterrenkwartier.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant